Belgian Kata Championship organiserades för 7 året i rad av KWU.
230 deltagare i olika ålder- och gradkategorier hade tagit sig till Antwerpen.
I Yudansha klassen fanns 13 i startfältet, Shinkyokushin Sverige representerades av sensei Andreas Tampe, sempai Adam Rogård och sempai Robin Thomson.
I första omgången valfri kata. Först ut Robin som öppnar med en Kanku, näste man Adam som visade upp Seinchin och sist ut från svenska teamet Andreas som också valde att utföra Seinchin. Samtliga 3 vidare till omgång 2.
I andra omgången var det domarna som tilldelade Kata och lotten blev Yantsu för både Robin och Adam. Robin gjorde en teknisk felfri kata som gav höga poäng, Adams Yantsu var inte felfri. Andreas fick Seipai vilket vanligtvis är en favoritkata. Han öppnade stabilt men i det ödesdigra balansmomentet förlorade han balansen något vilket resulterade i viktiga poäng avdrag.
Robin och Andreas båda vidare till finalomgång, väl där valde Robin att anta Seipai utmaningen. Balansen lyckades han hålla, men en kort tvekan i en annan sekvens uppmärksammades av domarna vilket resulterade i minskade tiondelar. En revanschsugen Andreas utförde Sushiho och det en kraftfull sådan. Han förbättrade sin placering, dock räckte inte det till en pallplats. Det gjorde däremot Robins totalpoäng som slutade på en välförtjänt 3 placering.