Då är Maratonlägret 2016 avklarat! Årets läger var det tuffaste någonsin. Nu med 10 pass (totalt 30% mer träningstid) över de 24 timmarna och de avslutande 1000 sparkarna utökade till 2000 så gällde det verkligen att bita ihop på sant kyokushinvis. Men inga sura miner fanns i sikte utan bara glädje och kamratskap hela lägret igenom. Självklart skall alla som instruerade och/eller hjälpte till på lägret ha ett stort OSU!
På grund av sjukdomar och händelser utanför till och med Kyokushins kontroll blev schemat lite annorlunda på instruktörssidan. Shihan Collins höll tre pass. Traditionsenlig höll han i piskan för det första passet som alltid är stenhård kihon och här satte han ribban för resterande läger. De två andra passen i shihans Collins regi var ett knockdown kumite pass och ett bunkai pass som inte lämnade någon led “obruten”. Det är helt fantastisk hur många sätt en led eller ben kan brytas på och lika fantastisk är hur shihan kan hålla reda på dem alla.
Vi fick också nöjet att träna för Sebastian Noring, en före detta GKK-stundent som numera arbetar med träning som PT. Hans pass var inte bara fyllt av plågosamma övningar enligt ett stationskoncept utan innehöll och en massa nyttig information om fysträning i allmänhet. På besök hade vi också sempai Alicia Edin som under två pass visade vad som krävs för att utföra kata på elitnivå. Passen var verkligen lärorika och samtidigt lyckades hon förmedla sin passion för kata till oss alla. Shihan George höll ett fantastiskt pass om hur det tävlades i Sverige innan knockdowntiden. Med stor kunskap och fantastisk teknik fick han igång hela klassen. Flera av de som tävlar idag uttryckte att de fått en helt annan bild av och respekt för den så kallade poängkaraten.
Mitt i natten tog sensei Gundmark hand om rodret och höll ett inspirerande intervallpass. Som den pedagog och träningsproffs han är så förtog han självklart inte chansen att också förklara hur intervall pass kan läggas upp beroende på vad man vill ha ut av det. Svett kombinerat med kunskap alltså. Passet efter skulle Fredrik Johansson hållt i men sjukdom satte tyvärr stopp för det och på kort varsel hoppade sempai Erik från Banzai in (stort tack för det!)och höll i det nattliga löppasset som blandades samman med kihon och andra övningar. Dojo Kun ekade också mäktigt under Älvsborgsbron och eventuella nattvandrare undrade nog vad det var för galningar ute.
Sist men inte minst så höll sensei Theresa i det avslutande passet. Inte bara utökades de 1000 sparkarna till 2000 utan först hölls också ett 45 minuters kroppsmitspass i ett vansinnestempo. De första 5 minuterna var gruppen i chock innan man började höra att deltagarna repade mod under senseis ledning. Starkt jobbat verkligen av alla. Den spirit och glädje alla visade under hela lägret gör att man redan längtar till att få förmånen att vara med och arrangera ett till. Ett sista tack till alla som deltog och hjälpt till!
OSU!!!
Ett extra tack till Alexandra Döbeln för alla fantastiska foton som ni hittar på https://www.facebook.com/dobelnphotography/