30 april gick tävlingen Swiss Open Juniors i staden Stans, Schweiz. Tävlingen har vuxit och i år var det över 300 deltagare från 55 dojos på tävlingen från 15 länder. Från Sverige deltog Ki, Py och Mi Pasanen i kata.
Först ut var Mi. I hennes klass (6-3 kyu, födelseår 1998-2004) var det 19 deltagare. I första omgången skulle deltagarna göra obligatoriska katan pinan sono ichi. Mi förlorade första matchen mot Evelin från Ungern med flaggorna 3-2 och var ute ur klassen.
I Pys klass (2kyu och uppåt, födelseår 2002-2006) var det 8 deltagare. Obligatoriska katan var pinan sono go. I första matchen vann Py mot Emma från Schweiz. I andra matchen vann hon mot Vaselina från Bulgarien med tsuki no kata. I finalen mötte hon Jamileh från Norge med samma kata. Py vann finalen.
Ki ställde upp i 2 klasser i år. I den första klassen ( 2 kyu och uppåt, födelseår 2001-1998, nationell) åkte hon ut i första omgången med tsuki no kata mot israeliskan Eliza med flaggorna 3-2. I den andra klassen (2kyu och uppåt, födelseår 2006-1998, internationell) gick det desto bättre. I första matchen lottades hon att göra gekisai dai mot Bulgariska Iliana. Ki vann. I andra matchen valde Ki tsuki no kata mot Vaselina från Bulgarien. Vinst även här och Ki klar för final. Här väntade Joana från Schweiz. Ki vann finalen med katan gekisai sho.
I lagkata ställde tjejerna upp i klassen mixad födelseår 2006-1998. I första matchen mötte de Litauiska laget från Shodan dojo. Tjejerna vann med obligatoriska katan pinan go. Nu väntade Israel. Tjejerna körde tsuki no kata och förlorade den matchen. Nu följde match om tredjepris mot Norge. Den vann tjejerna med sin gekisai dai och det blev brons till Sverige i lagkata.
Som vanligt var tävlingen mycket välorganiserad och nivån var mycket bra. Vi blev väl mottagna av Shihan Peter och hans gäng.
Vi kommer att åka på den här tävlingen igen nästa år. Den går 6-7 maj 2017 och går samma helg som seniortävlingen Swiss Open.
Toni / OKK