Samtidigt som Sverige firade midsommar gick internationella kyokushin kumite tävlingen Baltic Cup i Klaipeda, Litauen. En stor tävling med nästan 700 deltagare. Förutom Litauen deltog även Estland och Sverige med några fighters. Vädret var fint, möjligen lite varmt med dryga 30 grader.
I Pys klass (flickor födda 2002 -55kg) var det 4 deltagare. Första matchen (semifinal) vann Py på domslut mot Simona. I finalen krävdes en förlängning innan Litauiskan Radvile vann på domslut. Silver till Py efter 2 mycket bra och intensiva matcher.
I Kis klass (flickor födda 2000-2001 -60kg) var det också 4 deltagare. I första matchen vann Ki på Ippon efter drygt 40 sekunder. I finalen förlorade Ki efter förlängning på domslut mot hemmafightern Kornelija. Silver till även Ki.
Sammanfattningsvis kan sägas att nivån var hög på deltagarna och det är en bra tävling att skaffa erfarenhet inför framtiden.
Stort tack till Sensei Lukas Kublius och arrangörsklubben Shodan för tävlingen.
/Toni Pasanen OKK