Här en kort rapport från OKK för tävlingen “Dream Cup World” International Open Karate Championship i Budapest, Ungern. Det var kring 350 deltagare från 13 länder från Europa och Asien totalt. Det var första gången tävlingen gick och tanken är att tävlingen ska gå varje år framöver. Den ska vara den europeiska varianten av jättetävlingen Dream Cup i Japan.
Sverige hade 9 deltagare på tävlingen från klubbarna Uppsala kyokushin, Bollebygd kyokushin, Lund Kyokushin och Oyama Karate Kai.
Från Oyama Karate Kai deltog systrarna Ki och Py Pasanen i både kata och kumite. I båda disciplinerna var det direktutslagning. I kumite var matchtiden 1,5 minut.
Py tävlade i åldersklassen U14 och i viktklassen +50kg i kumite.
Hon fick gå 4 matcher i kata. Det var 14 deltagare i hennes klass. Hon tog silver och förlorade finalen med minsta marginal med domarflaggorna 3-2 mot en Ukrainska.  I kumiten var det 11 deltagare och här gick hon också 4 matcher. Även här tog hon en silverpeng efter en mycket jämn final.
Ki tävlade i åldersklassen U16 och i viktklassen +55kg i kumite.
Ki vann sin kataklass på ett övertygande sätt. Det var 12 deltagare i hennes klass. Efter 4 matcher var det klart.
I kumite var det också 12 deltagare och här blev det tuffare för Ki. I semifinalen mötte hon den regerande Europamästaren från Ungern och förlorade matchen efter en förlängning. Innan det hade Ki vunnit 2 matcher. Ett brons till Ki i kumite.
Roligt att Sverige presterade så bra på en tävling med så pass hög nivå på deltagarna. Extra kul var att Shihan Camilla Bolin var på tävlingen som domare. OSU!
Resultat:
GULD för Lisa Linder Bollebygd Kyokushin Kai i Kumite, Junior –60
SILVER för Hampus Strömer Bollebygd Kyokushin Kai i KATA
SILVER för Adam Rogård Uppsala  i KATA
BRONS för Andreas Tampe Uppsala i KATA
/Toni OKK