Totalt hade turneringen nästan 250 deltagare (barn, cadet, junior och seniorer) från 9 länder.
Sverige hade många tävlanden som vanligt. Från SKK deltog 8 karatekas från klubbarna Banzai kyokushin, Bollebygd kyokushin, Lund kyokushin och Oyama Karate Kai. Poolsystem tillämpades för juniorklasserna för att alla deltagarna skulle få gå flera matcher.
OKK deltog systrarna Mi, Py och Ki Pasanen.
Först ut var Mi. Hon förlorade första matchen på gedan mawashigeri. Andra matchen vann hon på att motståndaren inte ville fortsätta efter en gedan mawashigeri från Mi. Sin tredje match vann hon med wasari med jodan mawashigeri. Mi kom 2:a i sin pool och var klar för match om tredje pris.
Här mötte hon en riktigt duktig tjej från Litauen och förlorade på Ippon (2 wasari på gedan tekniker).
Py gick tre matcher. Hon vann sin första match med wasari genom en jodan mawashigeri. Andra matchen vann hon efter full tid på domslut. Den tredje matchen var en jämn kamp som slutade med förlust efter domslut. Det räckte dock med två vinster för att ta hem förstaplaceringen.
Ki vann sina två inledande matcher på ett övertygande sätt. I tredje och sista matchen satte Ki in en jodan mawashigeri efter 10 sekunder på en danska och domarna flaggade för wasari.
Efter domarmöte bestämde de sig för att tekniken var för hård. Ki diskades från tävlingen. ”
Lisa Linder och Christoffer Sjölund ifrån Bollebygd Kyokushin Kai tävlade i Waterpoort Cup 2016 i Holland. Lisa gör en stark tävling och det resulterar i ett SILVER.
Cristoffer Sjölund också ifrån Bollebygds Kyokushin Kai går första matchen tiden ut och det krävs 2 förlängningar innan Coffe vinner på flaggor. I andra matchen så gör återiger Coffe en stark insats men förlorar knappt.
Milad Samizade ifrån Banzai Karate Göteborg och Elvira Gummesson ifrån Lund Karate som båda tar GULD.