Tävlingarna Swiss Open och Swiss Open Juniors gick som vanligt i Stans, Schweiz. Det var första gången tävlingarna gick samma helg. Det var drygt 350 från 17 länder med på tävlingen. Extra roligt var att Shihan Midori var hedersgäst och tog sig tid att komma till tävlingen.
Från Kungälvs Kyokushin deltog Moa Jensen i kumite och från OKK deltog systrarna Pasanen i kata, individuellt och i lag. (kumite reglerna på tävlingen för barn och juniorer är inte förenliga med det Svenska regelverket).
Mi deltog i klassen cat. 5. Det var bara 2 deltagare i klassen så det blev direktfinal. Hon mötte Emma från Schweiz. Tjejerna körde obligatoriska katan Pinan Go. Mi vann matchen med domarsiffrorna 3-2. Guld till Mi.
Py deltog i klassen cat. 6. I klassen var det var 12 deltagare. Py gick vidare till andra omgången mha lottning. I andra omgången mötte Py Enora från Frankrike. De körde obligatoriska katan Pinan Go. Py klar för semifinal. Här mötte hon Viktoria från Ungern. Py förlorade matchen och gick till match om tredje pris. Hon mötte Vaselina från Bulgarien. Förlust även här. Py på en 4:e plats.
I Kis klass cat. 7 var det 8 deltagare. Ett bra startfält med tjejer från flera katalandslag. Ki fick möta Panni från Ungern. Domarna lottade Tsuki No kata till tjejerna. Ki förlorade matchen. Ingen placering till Ki.
I lagkata deltog 4 lag. I semin mötte tjejerna ett polskt lag med obligatoriska katan Pinan Go. Vinst till team Oyama. I finalen väntade Schweiz. Tjejerna vann matchen med sin Tsuki No kata. Guld till team OKK och Sverige.
Moa hade en “händelserik” resa, med flygförseningar m.m. som innebar att hon på tävlingsdagen varken hade bagage eller nån Gi att tävla i. Så hon deltog med nyinköpt gi, och lånade skydd samt bälte från Shihan Peter.
Första matchen var mot en tjej från Polen, som placerat sig 3a på junior EM 2016. Moa förlorade matchen efter första ronden. Andra matchen mot en tjej från Schweiz, som slutade på motsatt sätt. Vinst till Moa efter första ronden. Tredje matchen blev en WO-vinst över en tjej från Iran och slutresultatet – ett silver till Moa
Stort tack till Shihan Peter som återigen anordnade en mycket bra tävling. Ses nästa år.
Toni, Oyama Karate Kai /Moa Jensen Kungälvs Kyokushin