Under midsommarhelgen hölls tävlingen Baltic Cup i Klaipeda, Litauen. Det var många deltagare på tävlingen, kring 1000. Tävlingen har vuxit rejält och därför gick tävlingen i en större hall den här gången, mer dimensionerad för så många deltagare. Matcherna gick samtidigt på 10 tatamis som mest. Länder som var representerade var Estland, Lettland, Polen, Ryssland, Nederländerna, Sverige och värdnationen Litauen.
Från Sverige deltog 4 karatekas varav tre från SKK. Elvira Gummesson, Lund KK i juniorklassen och systrarna Ki och Py Pasanen från Oyama Karate Kai i kadettklassen.
Det var 4 deltagare i varje grupp med maximalt 5kg viktskillnad. Grupperna kördes med med stege med direkteliminering, dvs semifinal direkt. Matchtiden var 2 minuter + 2 minuter vid förlängning.
Py: Första matchen mötte hon Margarita från Litauen. Matchen gick till förlängning. Py vann den med en arbetsseger. I finalen mötte hon Laura från Polen. Även denna match gick till förlängning. Py vann den med alla flaggor och guld till Py.
Ki: Gabija från Litauen stod för motståndet. Ki dominerade sin match men fick inte utdelning av domarna för sina tekniker. I slutet av matchen fick Litauen en tveksam wasari för en hård jodan mawashigeri som blockerades. Ki jagade kvittering men tiden tog slut. En delad tredjeplats till henne.
Elvira: Elvira vann sin första match efter förlängning. I andra matchen var det tuffare motstånd. Elvira förlorade finalen, ett silver till Elvira.
Tävlingen var mycket bra organiserat och nivån på deltagarna hög. Stort tack till arrangören av tävlingen Sensei Lukas Kubilius och Shodan Kyokushin.
Bästa Hälsningar
Toni, OKK