Kort rapport om Waterpoort Cup från OKK.
I helgen gick 16:e upplagan av  kumitetävlingen Waterpoort Cup i Sneek, Nederländerna. Det var drygt 300 deltagare totalt från 8 länder. Största truppen kom från Litauen tätt följt av hemmanationen Nederländerna. Från SKK deltog 22 fighterna.
Från OKK deltog Ki (junior klass) och Py Pasanen (kadett klass). Mi skulle ha deltagit men blev hemma i feber.
Det var 5 tjejer i Pys klass. Det skulle köras i pool. Alla skulle möta varandra.
Py mötte Ji Xi från Nederländerna i första matchen. Py vann på Ippon. I andra matchen mötte hon litauiskan Gabriele från Shodan dojo. Efter full tid hade ingen av tjejers tagit poäng. Mycket förvånande vann litauiskan med domarflaggor. Bara att ladda om. I tredje matchen mötte hon Sherilyn från Nederländerna. Py vann. I sista matchen mötte hon Sabina från Luleå. Matchen var bra. Efter full tid stod Py vinnare i matchen. De blev ett silver till Py.
I Kis klass var det 6 deltagare. De delades upp i 2 pooler. Första matchen var mot Nederländskan Nathalie. Ki vann på Ippon. I nästa match gick hon emot Litauiskan Livija. Även denna match vann hon på Ippon. Ki klar för final. Här mötte hon den andra poolens vinnare, Elvira Gummesson från Lund. Efter en fartfylld final stod Ki som vinnare.
Övrigt: Det blev en riktigt bra tävling i flera klasser med deltagare med hög nivå. Poolsystemet bidrar till det då man får flera matcher. Tyvärr var det för få erfarna domare på tävlingen. Men väldigt positivt och kul att Sensei Alan Gamble var med från SKK som domare.
Bästa Hälsningar
Toni /OKK