Den första nationalsången som spelades på årets U22/U16 var den svenska. Det är vi inte bortskämda med och orsaken var Ki Pasanens lyckades, på ett förtjänstfullt sätt, försvara sin tidigare titel som Europamästarinna i kata, för kadetter.
Ki fick en bra start på tävlingen och gick vidare på lottning till andra omgången. I sin första match mötte hon Maja Dvéri från Ungern. Ki fick revansch från förra gången de möttes i finalen på Dream Cup. Ki vann övertgande med katan Pinan sono yon. I sin andra match mötte hon Veselina Chirpanlieva från Bulgarien. Även denna seger var övertygande och katan var  Tsuki no kata. I semifinalen stod Ruta från Litauen för motståndet. Ki vann med sin Gekisai Dai. Ki i final. Här mötte hon Kitti Straubringer från Ungern. Ki’s kata Yantsu var den bättre av de två och årets seger var övertygande.
Ki deltog även kumiten och gjorde bra ifrån sig mot Ukrainska Iryna Kozachkovska. Ki hade stundtals bra press och var nära med sina jodansparkar Men energin minskade successivt i förlängningen och när domslutet kom var det jämt, 2-2 men tyvärr avgjorde domaren till Ki’s nackdel.
Lilla syster Py Pasanen debuterade i landslaget och deltog, precis som sin syster, både i kata och kumite. Hon fick öppna mästerskapen med första omgången av kata. Hon mötte Justyna från hemmanationen Polen. Katan pinan sono san lottades fram. Tyvärr vann Polskan matchen med 3-2. Men det var troligen den bästa pinan sono san, som Py gjort. En bra debut, trots allt.
I Pys kumiteklass mötte hon Nicole Harizanova från Bulgarien. Det var högt tempo i inledningen av matchen från båda, mycket tekniker. Efter ett tag fick bulgaren varning för en genomgående teknik som träffade Py på kinden. Efter detta ökade Nicole trycket och Py hade svårt att få till sin fighting. Det blev inga poäng under matchtiden. Bulgaren vann på domarflaggor.
På herrsidan i kadettklassen deltog ena hälften av ett annan syskonpar, Hampus Strömer lillebror till Johan. Även han debuterade i landslaget.  Han mötte Polska Adrian Wzorek i en match där han fick Adrian att backa större delen av matchen, men i slutet jämnade matchen ut sig. Kanske var Adrian tekniker fler eller starkare? Fyra domare tyckte i alla fall att Adrian var vinnare och en tyckte Hampus var vinnare, så det blev förlust för Hampus.
I klassen U22 kata hade vi ännu en debutantElla Elvander mötte Patricia Farcas från Rumänien i sin första match. Katan som lottades var Gekisai Sho. Ella vann första matchen övertygande, med samtliga flaggor. Därefter väntade kvartsfinal där hon mötte fjolårets vinnare i U22 klassen, Timea Berencsi från Ungern. Katan var i denna omgången valfri och Ella valde Kanku. Resultatet var jämt 2 flaggor för Ella och 3 flaggor för ungerskan. Det ger oss en försmak om vad Ella har kapcitet att åstadkomma i framtiden. 

I klassen U22 kumite hade vi fyra deltagare, samtliga rutinerade i sammanhanget. Sanne Larsson deltog som enda dam och startade imponerade. Hon ägde matchen mot spanska Andrea Alcaraz. Hon drev Andrea framför sig med slag och starka knän och domarna hade inte svårt att döma henne som vinnare efter en rond. Andra matchen gick dock inte lika bra. Matchen var jämn, men Monika Zielińska var den mest offensiva. Sannes taktik vara att gå jämt och vinna på sin kondition i andra ronden. Men det slutade lite snöpligt, två varningar p.g.a. av höga slag gjorde att domarna gav Monika segern.
Även Ali Hayder var debutant i landslaget, den enda i U22 klassen. Han utmanade sig själv ordentligt när han ställde upp i en tyngre viktklass än sin egen. Viktskillnaden gjorde att matcherna blev tunga och konditionskrävande. Det var mycket vilja och attityd som krävdes, men strategin skulle löna sig.  Det blev vågen som avgjorde matchen mot Ungerska Fekete Farkas Mór och samma sak mot Karam Farhadov från Azerbajdzjan. Det var två tuffa matcher, men semifinalen verkade bli enklare. Schweizaren Carlos Ciavola Juan visade Ali stor respekt och var ganska passiv.  Men  olyckligt nog så träffade han med ett slag mot halsen. Träffen var så illa att doktorn valde att stoppa fortsatt tävlande för Ali. Så Ali fick lämna walkover i finalen. Men ett silver på sin landslags debut är dock ett bra betyg på Alis kapacitet
 Milad Samizade gjorde en övertygande tävling och var också extremt nära att repetera förra årets prestation och ta guldet igen. Men det var 300 g som saknades.  Första matchen var dock inget problem. Gusztáv Adrián Vastag från Ungern lockades att höja garden och fick ta emot en välplacerad spark mot mellangärdet som avslutade matchen efter ca: en halv minut. Andra matchen tog lite längre tid att avgöra, men inte mycket längre. Polska Filip Zeller höll sig rörlig och undvek Milads attacker samtidigt som han kontrade. Men Milad fick ordning på matchen och även Filip blev utslagen i första ronden. Tredje matchen var semifinal mot duktige Lemishko Bohdan från Ukraina. Det blev ett schackspel med teknik, taktik och akrobatik. Matchen var mycket jämn men efter en förlängning vägde matchen över något till Milads fördel och han vann på domarrösterna 3-0. Finalen gick mot Polska Daniel var en taktisk match där bägge fighter försökte förstöra den andres taktik. Daniel föredrog att hålla avstånd och kontra överraskande. Milad sökte strid och kontrade på Daniels attacker. Det blev en jämn match som gick alla förlängningar, när det var dags för vågen så var Milad den lättare, men 300 g saknades för en viktvinst. Så matchen fortsatte ännu en rond och det avslutande domslutet blev jämt (3-2), men tyvärr till Milads nackdel, som fick nöja sig med ett silver.
Rasmus Bergström har har varit i U22 final tidigare men inte nått enda fram, nu var det hans sista chans att gå hela vägen och han var fast besluten att ta den. Men det blev tufft redan från början Fighters från Azerbaijan är alltid tuffa och Davit Baramidze inget undantag. Han var dessutom storleken mindre än Rasmus och det var press att vinna innan vågen kunde avgöra till Davits fördel. Efter en lite trevande början föll matchen mer och mer över till Rasmus fördel och i slutet på ronden ökade han pressen ytterligare. Tillräckligt övertygande tyckte domarna och gav honom segern.
Sen mötte han Andrii Salatko från Ukraina som satsade inledningsvis på hårda slag mot magen följt av ett knä mot huvudet. Men han föll på eget grepp då han i förlängningen gick smaka på egen medicin. Han pressades av Rasmus som avslutade en slagserie mot mellangärdet, med ett knä som träffade Andriis haka och gav poäng till Rasmus som går vidare till semifinal. Där besegrar han Julius Urbonas från Litauen och är äntligen klar för den efterlängtade finalen.  Motståndaren var Ukrainaren Rostyslav Ferents, men det blev inte så krävande som förväntades. Finalen startade visserligen tufft med hårda slagdueller från bägge deltagarna, men när Rasmus hittade rätt med sina sparkar mot insidan av Rostyslav lår, så tog det inte många sekunder innan matchen kunde avgöras Ippon och Sverige fick en ny Svensk Europamästare i klassen U22!