I helgen gick kumitetävlingen Polska öppna, Carpathia cup, i Rzeszow. Det var drygt 500 deltagare på tävlingen. Från Sverige deltog 12 karatekas från klubbarna Keiko, Banzai, Huskvarna och Oyama.
Från OKK deltog Py och Ki Pasanen.
I Kis klass (junior -65) var det 5 deltagare. Matchtiden var 2 minuter. Ki lottades direkt till semifinalen och fick möte Reka från Ungern. Efter en jämn match vann ungraren med flaggorna 4-1. Ki delad 3:e plats.
I Pys klass (kadett -60) var det 9 deltagare. Matchtiden var 1,5 minuter.
I Pys första match mötte hon Laura från Polen. Py fick in bra gedan tekniker under hela matchen och vann den på domslut 5-0.
I andra matchen väntade Margarita från Litauen. Py styrde matchen från början till slut och vann matchen på domslut, 4-1 i flaggor.
I finalen väntade Kira från Ungern. Py vann även denna match. Guld till Py.
Sverige tog totalt 2 guld och 3 brons. Kul att så många deltog från Sverige och extra kul med Dinas guldmedalj och bronsplaceringarna för Jelena och Emma.
Bästa Hälsningar
Toni /OKK
Dina Kljajic gick första matchen mot polskan Malgorzata Janowskau som startade dominant och väldigt väldigt intensivt med framförallt slag . Det en stund innan Dina kom in i matchen. Men när hon började hitta luckorna fick hon utdelning på låga knä och armbågsslag. Dina var bestämd och offensiv. Efter första ronden fick hon vinst på arbetsseger.
Andra matchen var semifinal och ännu en polska vid namn Natalia Korzec. En tuff och intensiv fighter som körde mycket slag och två offensiva fighters som bägge ville framåt. Dina använde samma strategi som matchen innan. Kort avstånd, låga knä, lowkick samt slag mot magen. I slutet på ronden lyckades Dina driva Natalia av mattan. Det räckte för ännu en arbetsseger och ännu en vinst efter första ronden.
Final matchen mot österikiskan Alexandra Pecinka. En duktig och intensiv fighter med snabba höga sparkar. Dinas plan var att ha kort avstån, satsa insidan lowkick och magen, framför allt var målet Alexandra favorit ben. Dina klarade att hålla tempot hela ronden och var den konditions starkaste av dem. Ny arbetsseger efter första ronden och vinnare i klassen.