WKO’s gradering hölls i år den 3 mars på Hearton Hotel vid Shinagawa Seaside,Tokyo. Av de dryga 50 personerna som gjorde sitt bästa för att klara sin gradering var det ganska många som missade sin gradering i år. De som missade får åka hem igen och träna ännu mer målmedvetet för att komma tillbaka nästa år och då igen försöka och förhoppningsvis klara sin gradering.
Av de dryga 50 personerna som ställde upp för gradering så var SKK representerat av två personer. Sensei Alan Gamble från Stockholms Kyokushin Karate och Sensei Mikael Andersson från Kungälv Kyokushin Karate. Dessa två skulle båda göra en gradering från 4 dan till 5 dan. Det var 4 personer totalt i år som skulle försöka att gradera sig för denna grad.
De första momenten av graderingen klarade de bägge av och de gick då vidare till kumite/fighting delen av graderingen. Denna del som bestod i att göra tio fighter mot nya och utvilade fighters . Även denna del klarade man av trots att  matcherna var mycket tuffa för våra två svenskar.
Nu satt vi och väntade på att resultatet av dagens gradering skulle läsas upp av vår ordförande för WKO , Shihan Kenji Midori. Efter en stunds överläggningar så kom då graderingskommittén och resultaten för samtliga 50 lästes upp. Till vår allas glädje lästes då både Sensei Alan’s och Sensei Mikaels namn upp. Det innebär att vi nu inom SKK har två nya Shihans. Shihan Alan Gamble och Shihan Mikael Andersson. En lång dag var nu slut som började vid 10.00 tiden på förmiddagen och avslutades vid 17.00 tiden om jag inte minns helt fel.
Från SKK gratulerar vi er båda till denna grad och inte minst också för den fina insats ni gjorde under graderingens alla delar.
Hans Biéth
Swedish Karate Kyokushinkai
Ordförande