I helgen gick kumitetävlingen Kyokushin Open Norway i Bergen. Det var deltagare från Litauen, Italien, Frankrike, Sverige och Norge på årets upplaga.Tävlingen får fler och fler deltagare sakta men säkert under de åren vi varit på plats.
Från SKK deltog klubbarna GKK, Minami ock Oyama KK.
Från OKK deltog systrarna Ki och Py Pasanen. Py i klassen juniorer -65kg och Ki +65kg.
I Pys klass var det 4 deltagare. I Pys första match mötte hon Emma från hemmaklubben bergen KK. Py vann på Ippon efter wasari på jodan geri och hiza geri. I finalen mötte Py Italienskan Camilla. Matchen var bra med högt tempo. Py vann den med en arbetsseger, 5-0 i domarflaggor.
I Kis klass var det 6 deltagare. Ki första motståndare var Christina från Trondheim KK. Ki vann matchen efter 40 sekunder på Ippon med wasari med jodan geri och hiza geri. I semin väntade Tuva från Bergen KK. Ki hade bra tempo och satte press på norskan i 3 minuter. Vinst med flaggorna 5-0, domarna var övertygade. I finalen mötte Ki regerande Norska mästarinnan Sandra från Fyllingen KK. Det blev en bra match som Ki vann efter wasari med jodan geri.
Stort tack till arrangörsklubben Bergen KK med Sensei Nils i spetsen för en mycket välarrangerad tävling och trevligt bemötande.
Bästa Hälsningar
Toni /OKK