Swiss Open Juniors hölls i Stans i Schweiz, som vanligt . I år var det drygt 350 deltagare från 15 länder i årets upplaga. Från Sverige och OKK deltog systrarna Pasanen.
Först ut var Py och Mi i kategori 6 (tjejer födda 2000-2004, 2 kyu och uppåt). Det var 12 tjejer i klassen. Mi vann första matchen på WO. Py mötte Maud från Schweiz med obligatoriska katan Pinan Go. Py vann. I andra omgången mötte Mi Saskia från Schweiz. Mi valde katan Tsuki no kata och vann med den. Mi vidare till semifinal. Py mötte Litauiskan Ruta i kvartsfinalen och förlorade med delat domslut. Mi mötte Vaselina från Bulgarin i semifinalen och förlorade, men gjorde kanske sin bästa Geksai Dai. I matchen om tredjepris mötte hon Sandra från Norge men förlorade med deltat domslut. En fjärde och en delad 5:e plats i kataklassen, mycket bra prestationer men det återspeglade sig inte riktigt på resultatlistan.
Ki tävlade i kategori 7 (tjejer födda 2000-2006 med minst 2 kyu men med högre kator än kategori 6). I första matchen mötte Ki, EM klara, Vaselina från Bulgarien. Ki vann med besked med obligatoriska katan Yantsu. I semin mötte hon Ruta från Litauen (även hon EM klar). Ki valde katan Gekisai Sho. Ki vann med samtliga flaggor. Dags för final. Där väntade Yasmin från Schweiz. Ki vann finalen med katan Gekisai Dai på övertygande sätt. Guld till Ki.
Finalen för tävlingen och det som tjejerna sett fram emot var lagkata. 6 lag var anmälda. I första matchen mötte tjejerna ett lag från Schwaiz. Tjejerna vann med obligatoriska katan Pinan go. I semifinalen mötte de ett Polskt lag. Tjejerna vann även den här matchen fast med Tsuki no kata. I finalen mötte ett lag från Bulgarien. Tjejerna valde att köra Gekisai Dai och det gick bra. Vinst till Sverige och OKK.
Stort tack till Shihan Peter och hans gäng för en väl genomförd tävling och trevligt bemötande.

Bästa Hälsningar
Toni /OKK