I helgen gick kumitetävlingen Waterpoort Cup i Sneek, Nederländerna. Det var totalt drygt 200 deltagare från 5 länder som ställde upp i årets upplaga. Från Sverige var många dojon representerade, från SKK deltog Uppsala, Kungälv, Huskvarna, Banzai och Oyama.
Från Oyama deltog Py Pasanen i juniorklassen 16-17 år kategori 5, den tyngsta juniorklassen för tjejer. Matchtiden var 2 minuter.

I första matchen mötte Py Tortel från Frankrike. Fransyskan försökte utnyttjade sin tyngd med tunga tekniker. Men Py tog två wasari på jodantekniker vilket lede till Ippon innan full tid.
I andra matchen mötte hon Kamila från Polen. Hon är aktuell i U16 EM i +65kg klassen senare i höst. Polskan var duktig och tryckte på med sina tunga tekniker, men Py lyckades sätta en jodanteknik och vann matchen på wasari.
Tredje matchen gick hon mot kompisen Elsa från Kungälv. Py vann matchen.Nu var Py klar för final.
I finalmatchen mötte Py Danee från Nederländerna som vann sin pool. Py höll sin undan och satte sina egna tekniker och rörde sig bra. Direkt efter att Py satte en klockren ushirogeri på motståndaren sparkade Nederländskan Py i ansiktet. Nederländskan blev diskad, chikaku, då tekniken dels träffade i förbjudet område (ansiktet) och för det andra var jodantekniken alldeles för hård enligt domarna. Py vann klassen.
Dagen blev lång efter drygt 300 genomförda matcher på tävlingen
Toni / OKK
Från Huskvarna
Emma zetica tävlande som junior, det var två poler i hennes klass.
Emma tog guld efter 3 matcher,  första vann hon, andra var en walkover och tredje och final vann hon i förlängning.
Michelle tävlade som kadett, (tävlar normalt som ungdom då hon är 13år)
Michelle var mycket stark i sina matcher och vann alla  4 med washiri/ipon
Alexander tävlade som kadett för första gången, (12år)  Alexander blev skadad i första matchen efter fått ett par hårda sparkar mot knä. således fick han bryta sin tävlingsmedverkan.
Smilla tävlade som junior, även Smilla fick bryta sin medverkan efter första matchen efter mottagit ett par hårda sparkar mot gren.
/Mvh Johan  Huskvarna Kyokushin Karate
Referat Uppsala:
Från Uppsala Kyokushin deltog Ellen Johnsson, George Joulfayan och Noubar Joulfayan i barn och kadettklasserna och Markus Bergström, Sebastian Eriksson och Sanne Larsson i seniorklassen.
Ellen och George gjorde internationell debut och gjorde det bra. Det räckte inte till placering men en bra erfarenhet inför kommande tävlingar.
Ellen gjorde längst turnering då hon pga en funktionärsmiss fick gå mot samma motståndare en extra gång (Hon hade ett par tvillingar i sin grupp). Hon gjorde en bra tävling och visade att allt finns på plats, orken är bra, teknikerna sitter och hon har bra närvaro på mattan.
George gjorde fina matcher, rör sig fint och sätter kombinationer av hög kvalité. Dock har han lite otur med vad domarna ser och inte ser, något som tyvärr kan vara avgörande i regelverk utan knock, speciellt med oerfarna domare.
Även Noubar gjorde en bra turnering men han tar sig heller inte hela vägen till pallen, men presterar bra mot tufft motstånd (bara litauer i hela gruppen). Han jobbar fint med förflyttning och sätter stundvis stor press på litauerna.
På seniorsidan går Markus in mot en kille från Litauen. Planen är att ligga nära och stressa för att inte ge utrymme för höga sparkar. Planen håller största delen av ronden men till slut hittar motståndaren rytmen, kommer undan och börjar få in tunga chudan mawashis som till slut avslutar matchen.
Sebastian går in i första matchen mot en holländare, som han sänker efter knappt en minut med först en chudan mawashi och sen en krok. Andra matchen mot ännu en holländare är jämn till en början, men det märks snart att holländaren har bättre kondition och orkar växla upp för mycket för Sebastian att möta upp. Sista matchen, återigen en ny holländare. Första ronden är fördel Sverige, men i förlängningen har Sebastian käkat för många gedansparkar och förlorar matchen på det.
Sanne är den enda i Uppsalatruppen som tar sig till pallen. I första matchen möter hon en holländska. Sanne har matchen och är klart dominant men har lite otur med en otillåten träff mot ansiktet och sen en spark mot insidan av låret som domarna misstar för en träff mot skrevet. Genten ichi leder till förlust på domarröster men två domare röstar hikewake trots genten, något som visar hur dominant Sanne faktiskt var. I andra matchen väntar Litauen, en ännu tyngre motståndare än den förra. Sanne sätter tempot tidigt och litauiskan har svårt att hänga med både i frekvens och sidoförflyttningar. Efter en förlängning vinner Sanne på domarröster. Resultatet räcker till match om tredjepris mot Moa från kungälv. Den vinner Sanne på walk-over då Moa i en tidigare match skadat nyckelbenet.