Sjukdom var det som karakteriserade årets upplaga av Branko Memorial. Samtliga i teamet var, eller hade nyligen varit sjuka. Men alla tog utmaningen att gå upp på mattan, trots att förutsättningarna var som de var och resultatet blev över förväntan
Mirjams Björklunds kategori var uppdelad i poolsystem för att tjejerna skulle få fler matcher. Mirjams första matchen var mot Polska Ewa Januszewska. En utmaning som var lite för stor för Mirjam. Matchen gick jämt tills Ewa träffar med spark på Mirjams arm och gör den obrukbar. Det blir svårt för Mirjam att försvara sig och det tar det inte lång tid innan matchen avgörs på slag i magen.
Poolsystemet ger dock Mirjam ytterligare en match och motståndaren heter då Eszter Kowacs, som är från Ungern. Men matchen blir inte lång. Med en arm obrukbar har Mirjam inget att sätta emot Eszter attacker och det tar inte långt tid innan Mirjam bryter matchen.
Simon Eriksson möter Kroaten Filip Boscovic som är hemmafavorit. Simon startar bestämt och sätter några bra tekniker Men tappar successivt initiativet till Filip som får tar över matchen med publikens stöd.  Simon försöker lägga in en spurt i slutet av ronden men lyckas inte vända matchen. Förlust för Simon
Rasmus Bergström har gått upp en viktklasss inför stundande Öppna EM. I hans kategori tävlade man också i pool system Han skulle få en tuff motståndare redan i första matchen. Men det blev inte tuffare än att han klarade av det. Jacub Tecza från Polen gav Rasmus en bra match. Men när Rasmus satte press, så hade Jacub svårt att stå emot och när Rasmus fick placerat några hårda lowkicks var matchen avgjord.
Andra matchen i hans pool var betydligt enklare greken Ilias Karpouzis visade Rasmus stor respekt redan från början och efter en trevande inledning sätter Rasmus en ushiro mawashi dom ger poäng och som gör att Ilias tappar sugen och ger upp.
Tredje matchen är final och det är vinnaren i den andra poolen. Han är betydligt större än tidigare motståndaren och heter David Mate från Ungern. Det blir en tung match då Rasmus motståndare är tyngre och tåligare än tidigare motståndare. Kampen tar på krafterna och det är jämt i förlängningen, men Rasmus hårda krokar och “insida lowkick” faller domarna i smaken och han får domarrösterna segern och guldet i herrarnas tungvikt.
Milad Samizade gjorde som Rasmus och klev upp en viktklass. Han var också den person i teamet som var i “sämst skick”, sjukdomsmässigt, men fick å andra sidan fick han bästa lottningen. Walkover i första matchen, var tacksamt för honom och innebar att han stred mot Kroatiska hemmafavoriten Fran Luksic i gruppens semifinal.  En match där Milad är rörlig, kontrar på attackerna och har full kontroll. Matchen avgörs på slag i magen som ger poäng och Milad går vidare till final. Där möter han Alexis Warth från Frankrike. Matchen blir jämn, även om det är Milad som oftast har initiativet. Man märker skillnaden i den tyngre viktklassen. Milad träffar, men effekten uteblir. Det blir en tuff match med två bra fighters. Det blir en förlängning och det blir Milad som får domarnas gillande och även han tar guldet i sin klass.