I helgen (10 november) gick kata- och kumitetävlingen Lørenskog Cup. Det var kring 130 deltagare från klubbar från Norge och Sverige. Från SKK deltog klubbarna GKK, Örebro, Huskvarna och Oyama.
Från OKK deltog systrarna Pasanen i kata och kumite.
I kata gällde valfri kata i varje omgång. Valfria katan valdes från kator beroende på åldersklass. Det fanns inte krav på att byta kata mellan omgångarna.
I Mis kataklass (13-14 år) var det 6 deltagare. Klassen var mixad, pojkar och flickor. I första matchen mötte hon David med katan pinan go. Mi vann. I semin mötte hon Mikael med katan Tsuki no kata. Mi vann även här. I finalen mötte hon Ola. Även här körde hon favoritkatan Tsuki ni kata. Mi vann matchen på ett övertygande sätt och sin klass.
Py och Ki tävlade i samma kataklass (15-17 år) med 5 deltagare. Först ut var Ki med katan Gekisai Sho mot Sandra. Ki vann. Py blev lottad direkt till semifinalen där hon mötte Emilie med katan Tsuki no kata. Py vann. I semin mötte Ki Rahua med katan Tsuki no kata. Ki vann. Nu möttes Ki och Py i finalen. Ki körde Gekisai Dai och Py yantsu. Ki vann med flaggorna 4-1.
I kumite var reglerna lite annorlunda. Det som skiljde sig var att matchtiden var 3 minuter. Alla klasser kördes utan västar men med tjockare handskar än vad vi i Sverige brukar ha. I övrigt lika.

I kumite deltog Mi i klassen (13-14 år, +55kg) med 4 deltagare. I första matchen mötte hon Mathilde. Mi vann matchen med en wasari.
I finalen mötte Mi Michelle från Huskvarna. Direkt i inledningen av matchen tog Michelle wasari med jodanteknik. Strax efter tog Mi wasari på jodanteknik. Efter det drog Mi på sig många varningar och förlorade matchen på chikaku. Silver till Mi.

Även i kumite tävlade Py och Ki i samma klass (15-17 år, -70kg). Det var 6 deltagare i klassen. Först ut av tjejerna var Ki och hon mötte Rahua. Ki vann på Ippon innan slutsignalen. Ki klar för semi. Py lottades direkt till semi. Där väntade Sandra. Efter full matchtid utan poäng vann Sandra på domarflaggor. I Kis semifinal vann Ki på Ippon mot Emelie. Ki skulle möta Sandra i finalen men hon kunde inte fortsätta tävla då hon ådragit sig en skada i matchen mot Py. Ki vann finalen på WO. Guld till Ki och brons till Py.
Övrigt: En mycket bra tävling med bra stämning. Det flöt på bra och höll tidsplanen.
Toni /OKK