Här kort rapport från Kyokushin Open Norway från Oyama Karate Kai.
Omkring 80 deltagare från länderna Italien, Danmark, Sverige, Polen och Norge deltog på Kyokushin Open i Bergen. Sverige representerades av Banzai, Minami och Oyama.
Från Oyama Karate Kai deltog Mi, Py och Ki Pasanen.Det som skiljde sig från svenska kadett/junior regler var att matchtiden var 3 minuter, handskarna skulle vara tjockare än vad vi är vana vid och att inga västar användes i kadettklassen.
Mi tävlade i klassen flickor 13-14 år +50kg. Det var 3 deltagare i klassen. Mi mötte Katarina från Strand KK i sin första match. Mi vann matchen på wasari med jodan teknik. I andra matchen mötte Mi Ellsiv från Tromsø KK. Mi vann på Ippon med gedan teknik. Guld till Mi.
Py och Ki tävlade i samma klass flickor 15-17 år -70kg. Det var 8 deltagare i klassen. Först ut var Ki som mötte Christina från Trondheim i sin första match. Ki vann matchen på Ippon. Py mötte Marie från Bergen KK i sin första match. Py vann på Ippon. Ki mötte Rahua från Lørenskog i andra matchen och vann på Ippon. I Pys andra match mötte hon Roza från Polen. Py vann en arbetsseger. Ki och Py i final där Ki gick segrande ur matchen. Guld och silver i klassen för tjejerna.
Som vanligt var tävlingen välarrangerad och stämningen bra på tävlingen. Stort tack till arrangörsklubben Bergen KK.
 
Toni / OKK