I helgen gick kata och kumite tävlingen Spanish Nationals i Madrid. Från Sverige deltog klubbarna Lidköping, Uppsala och Oyama Karate Kai med totalt 5 deltagare.
Från Oyama deltog Py Pasanen (junior) både i kata och kumite. I Pys kataklass (junior) var det 8 deltagare. I första matchen mötte hon Carla med obligatoriska katan Yantsu. Alla flaggor till Py. I semin väntade regerande kadett Europamästaren Maria från Spanien. Py förlorade matchen men hennes Tsuki no kata var mycket bra men det syntes inte i domarflaggorna. En tredjeplacering för Py i kata.
I kumiteklassen (+60 kg, damer födda 2001-2002) var det 5 deltagare. I första matchen stod Carla för motståndet. Py vann på Ippon. I andra matchen som var semifinal mötte Py Muria. Py vann på Ippon. Nu dags för final. Py mötte Lorena och vann även sin 3:e match på Ippon. Py vann sin klass. Övrigt: det blev en lång dag i karatens tecken då tävlingen avslutades strax efter 22 på kvällen. Tävlingen var välarrangerad och vi blev mycket väl omhändertagna av värdarna i Spanien. Nästa års tävling kommer att gå i Valencia. Osu!
Toni /OKK
Robert Strandberg deltog från Lidköpings kyokushin och tävlade i -65 kg seniorer. Efter tameshiwarin var det dags för final. Motståndaren var EM bronsmedaljören Ivan Fernandez. Båda kunde leverera bra teknik och jobba runt varandra. I slutet fick Ivan in en wasari vilket ledde till att han sedan vann. Silver till Robert.
——
Andreas Tampe, Adam Rogård och Ella Elvander från Uppsala Kyokushin Karate tävlade i seniorklasserna i kata.
Först ut var Ella Elvander i damernas kata-klass med 10 deltagare. Genom lottning gick hon direkt till kvartsfinalen och valde där att öppna med Kanku. Ella var fokuserad, stabil och explosiv på mattan och det gav en matchvinst med flaggorna 5-0. I semifinalen mötte hon Isis Pinilla från Spanien som vunnit tävlingen många år i rad. Ella valde att göra katan Sushiho och gjorde en mycket bra kata men Isis vann med hennes Sienchin. Detta resulterade i ett brons till Ella!
Parallellt med damerna tävlade Andreas och Adam. I klassen var det 11 deltagare och herrarna från uppsala hamnade i olika pooler. Även Adam och Andreas lottades förbi elimineringsmatcherna direkt till kvartsfinalerna. Adam gjorde Kanku i kvartsfinalen. Han gjorde en mycket stark kata och vann kvarten med flaggorna 3-2. I semifinalen mötte han hemmafavoriten Pedro Estevan, som han också mött flera gånger tidigare. Adam gjorde en stabil och bra Sushiho men det räckte inte för att vinna domarna röster mot Pedro. En tredjeplats till Adam!
Andreas gjorde i kvartsfinalen en stark och välbalanserad Kanku och vann kvarten med 5-0 mot motståndarens Saiha. I semifinalen mötte han en spanjor och gjorde en tekniskt mycket bra utförd Sushiho. När det var motståndaren tur kom han av sig och blev diskvalificerad från matchen så Andreas var i final. Där mötte han samma Pedro som Adam mötte i semifinalen. Andreas gjorde Sienchin och lyckades knipa en flagga men Pedros fyra domarröster gav Andreas en andraplats.