Sensei Dan Larsson, Kyokushin pionjär, grundare till Banzai Karate Kai och Sveriges första Karate-mästaren i tungvikt har gått bort efter en längre tids sjukdom. Dan Sensei startade sin träning för Shihan Attila Meszaros på Göteborgs Karate Kai och blev sedemera Shihan Attilas första svartbäte tillsammans med Gregor Söderberg.
I början på 70-talet var Dan tävlingsaktiv och blev Sveriges första tungviktmästare och också en del av det Svenska Kyokushin landslaget.
1972 startade han sin egen dojo. Tillsammans med de första medlemmarna i ordningställdes Lundby Gamla Badhus till att Banzai Karate Kai dojo, som finns kvar i samma lokaler än idag. Under 80-talet verkade även Dan som instruktör i föreningen Röde Orm som var en av Sveriges tidiga Sport Karate klubbar. Dan var aktiv som instruktör ända fram tills hans sjukdom hindrade honom.
Under åren som gått, har många människor lärt känna Sensei Dan unika personlighet. Han är en känd profil även långt utanför Kyokushins kretsar. Han kommer alltid att förbli ikon för Banzais medlemmar och en viktig del av Svensk Kyokushins historia.
Tack Sensei Dan för det du gjort för Svensk Kyokushin och Banzai Karate Kai