Som tidigare meddelats har Sensei Dan Larsson  gått bort efter en längre tids sjukdom. Sensei Dan var en av pionjärerna inom svensk Kyokushinkarate och startade sin träning 1965 hos Shihan Mészáros på den då nystartade klubben Göteborgs Karate Kai. År 1970 erövrade han sitt svarta bälte under sommarlägret i Kaprun, Österrike. Detta samma år som han också vann SM i karate, historiskt då detta var första gången denna tävling avhölls.
1972 startade Dan karateklubben Banzai Karate Kai som än idag finns kvar i sina lokaler på Herkulesgatan i Göteborg. Många av Sensei Dans elever har blivit framgångsrika på tävlingar och många har under många år fortsatt att träna på Banzai Karate Kai.
Sensei Dan var, efter sin egen aktiva tävlingskarriär, också under många år en mycket meriterad och respekterad karatedomare. 2003 erhöll Sensei Dan sitt sandanbälte (3:e graden svarta bälte) och fick av Swedish Karate Kyokushinkai 2007 titeln ”Saiko Komon” (högste rådgivare) som uppskattning för sitt värdefulla arbete för karate.
Vi kommer att minnas Dan för sin livslånga gärning inom svensk karate och vi kommer också att minnas Dan för sin starka och unika personlighet.
 
Våra tankar går till Sensei Dans närmast anhöriga och delar sorgen.
 
Styrelsen Swedish Karate Kyokushinkai
Tekniska Kommitteen Swedish Karate Kyokushinkai
genom Hans Biéth