I helgen gick kumitetävlingen Beker der Kempen (Belgian Open) i Beerse, Belgien. Det var drygt 300 deltagare på tävlingen. Från Sverige deltog flera dojos och från SKK deltog Py Pasanen från Oyama Karate Kai.

Py tävlade i klassen damer junior och det var 3 tjejer i klassen. Tävlingen kördes med poolsystem där alla mötte varandra. 3 poäng till vinnaren, 2 vid oavgjort och 1 vid förlust. Matchtiden var 1,5 minuter. Största skillnaden med våra regler var att tjejerna inte hade handskar. Matcherna gick på 5 tatamis.

Första matchen vann Py på Ippon efter nästan en minut in i matchen.
I andra matchen gick tjejerna hela matchtiden ut. 2 flaggor till Py och 3 hikiwaki av domarna. Oavgjort i andra matchen. Py vann klassen med dessa resultat.

Tävlingen var välorganiserad och flöt på bra enligt tidplan med start för prisutdelning klockan 18.00. Bra genomförd tävling med tanke på att registrering och invägningen skedde på morgonen.

/Toni