Den 11/5 deltog representanter från Banzai Karate Kai, Uppsala Kyokushin Karate och KS Umeå Kyokushinkai i Tomodachi Kata Cup 2019 i Schweiz. Tävlingen hölls i Wilen utanför Zürich och det var över 280 deltagare från olika länder i Europa.
Ella Elvander, Andreas Tampe och Adam Rogård från KFUM Uppsala Kyokushin Karate tävlade alla både i lag och individuellt. Först ut bland seniorklasserna var lagkata-kategorin i synkroniserad kata där trion från Uppsala deltog som lag. Kvartsfinalen vann laget övertygande med domarrösterna 4-1. I semifinalen mötte de nyblivna europamästarinnan An Driesens-Polimeno och hennes lag från Schweiz. Uppsalalaget förlorade där en jämn match med 3-2. I match om tredjepris mötte de ett annat lag från Schweiz med många års erfarenhet av lagtävling. Uppsalalaget gjorde en synkroniserad, kraftfull och väl utförd kata men förlorade även där med med små marginaler och domarrösterna 3-2. Laget slutade på en 4e plats.
Ella Elvander vann sin kvartsfinal i damernas internationella svartbältesklass ”Golden League” med god marginal i och med domarrösterna 5-0. I semifinalen valde hon att göra Sushiho och Ella vann matchen med 4-1. Sedan var det final där hon mötte hemmafavoriten Carla Gallati från Schweiz. Där gjorde Ella en stark och tekniskt väl utförd Kanku. Det blev ett jämnt resultat rösterna 3-2 till Carla en andraplats till Ella.
I herrarnas internationella svartbältesklass ”Golden League” vann Adam Rogård sin elimineringsmatch övertygande med 5-0. I kvartsfinalen väntade nyblivna EM 3:an Ciril Bächli från Schweiz. De lottades Saiha men trots en bra prestation på mattan från Adam och en matchen som såg mycket jämn ut så blev det inga flaggor till Adam.
Andreas vann första elimineringsmatchen med 5-0. Kvartsfinalen vann han med 3-2. I semifinalen gjorde han en stark Sushiho och vann övertygande med 4-1. Därefter väntade finalen där han valde att göra Kanku. Med en mycket vän utförd kata vann Andreas även finalen med 4-1 och slutade därmed på första plats.